Liposuction DIET® by Kenan Mandra

Često postavljana pitanja

U nastavku ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja o ovom protokolu, no ako trebate detaljnije odgovore ili imate dodatnih pitanja, možete nam pisati na info@lipodiet.eu ili kontaktirati naš centar za pomoć.

Noninvasive liposuction™ je klinički dokazana metoda mršavljenja čija je sigurnost znanstveno potvrđena na Institutu za biotehnološka istraživanja u Moskvi, gdje je izvedena na pacijentima Klinike za liječenje pretilosti i poremećaja prehrane, a Klinika je preporučila da se ova metoda može koristiti za mršavljenje i da je potpuno sigurna za zdravlje kada se koristi na način opisan u ovom protokolu. Ovaj protokol se koristi već 10 godina i koristi ga više od 100.000 korisnika unutar International Healtha.

Rezultati mršavljenja temelje se na kliničkim istraživanjima, prosječni gubitak u 14 dana je 8 kg (od 5 do 11 kg) s prosječnim gubitkom masti od 9,2%. Na konačni rezultat mogu utjecati genetika, prijašnje prehrambene navike, hormonalni status, zdravstveno stanje, spol i dob te mnogi drugi čimbenici.

Pogledajte studiju

Na zahtjev Europske komisije, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) pripremila je znanstveno mišljenje i prehrambene smjernice i preporuke za kontrolu tjelesne težine kod odraslih i pretilih osoba u 2014. godini na Odboru Vijeća za dijetetske proizvode, prehranu i alergije (NDA). Smjernice i preporuke temelje se na značajnom energetskom deficitu i energetski ograničenoj prehrani. Kao dio preporuka, Vijeće je predložilo minimalni sadržaj proteina (prilagođeno osobama s prekomjernom težinom) od 75 g/dan, minimalni sadržaj ugljikohidrata (na temelju potreba mozga za glukozom) od 30 g/dan i minimalni sadržaj linolne kiseline (11 g). /dan).dan), alfa-linolenska kiselina (1,4 g/dan) i mikronutrijenti na temelju referentnih vrijednosti. Vijeće je predložilo minimalni energetski unos za kontrolu tjelesne težine od 2510 kJ/dan (600 kcal/dan).
S obzirom da se preporuke temelje na minimalnim potrebama organizma, Scientific Committee of International Health prihvaća preporuke Vijeća kao osnovnu referencu za 14-dnevni protokol mršavljenja s dodatkom sredstava za mršavljenje i biljnih vlakana (konjak ). glukomanan), koji je također odobrila EFSA kao pomoć pri mršavljenju. U tom smislu protokol zadovoljava sve energetske i nutritivne potrebe organizma*.

*EFSA NDA Committee (EFSA Committee on Dietetic Products, Nutrition and Allergies), 2015. Znanstveno mišljenje o osnovnom sastavu potpunih prehrambenih zamjena za kontrolu tjelesne težine. EFSA Journal 2015;13(1):3957, 52 str. doi:10.2903/j.efsa.2015.3957

*Preporučene dnevne količine – RDA (preporučeni dnevni unos) vitamina i minerala, uzimajući u obzir spol, dob i fizičko stanje.

Pogledaj detaljnije!

Cilj protokola je trajno mršavljenje, postizanje optimalne tjelesne težine i pravilne prehrambene navike. Protokol će pomoći u postizanju optimalne tjelesne težine i dati smjernice za promjenu prehrambenih navika i načina života. Konačni rezultat ovisit će o vama, odnosno o tome koliko ćete u svoj život unijeti uravnoteženu, pravilnu i zdravu prehranu. Ako se vratite starim lošim prehrambenim navikama, riskirate nakupljanje novog viška kilograma. U tom slučaju možete ponovno implementirati ovaj protokol.

Ako vaše dosadašnje prehrambene navike nisu ispravne i dovele su do pretilosti ili narušenog zdravlja, morate ih trajno promijeniti. Trebali biste prilagoditi svoj život svojim potrebama. Ako želite dobar izgled i dobro zdravlje, prilagodite svoje prehrambene navike tome. Uravnotežena prehrana znači jesti hranu koja je dobra za vas i izbjegavati hranu koja je loša za vas. To znači da ćete povremeno pojesti komad kolača, no to ne znači da će unos šećera biti vaš dnevni stil prehrane, već iznimka.

Mehanizam djelovanja ovog protokola ne temelji se na povećanoj tjelesnoj aktivnosti, niti je ovaj protokol prilagođen osobama koje se žele baviti tjelovježbom ili sportom. Tjelesna aktivnost ima brojne zdravstvene dobrobiti, ali vrlo malo utječe na mršavljenje. Ako normalno vježbate i bavite se sportom, možete nastaviti, ali smanjenim intenzitetom, ako niste u kondiciji, 45 minuta laganog hodanja bit će sasvim dovoljno.

Ne! Protokol određuje unos proteina koji odgovara dnevnim potrebama organizma, tako da nema govora o visokoproteinskoj dijeti ili povećanom unosu proteina.

Postoje sličnosti i razlike sa keto dijetom ali je liposukcijska dijeta puno bliža mediteranskoj prehrani i spoju više različitih čimbenika spojenih u ograničenu dijetoterapiju. Protokol se temelji na energetski restriktivnoj dijeti koja potiče metaboličku pretvorbu masti u energiju. Procesom razgradnje masti nastaju tzv. “ketoni gladi”, jer tako tijelo najbolje aktivira mehanizme potrošnje nakupljenih masnih zaliha u energetske svrhe. Jednostavno rečeno, tijelo se hrani vlastitim masnim zalihama, što rezultira gubitkom kilograma i nije zdravstveni rizik.

Niste sigurni je li ovo dijeta za vas?

Ispunite nutricionistički upitnik i saznajte za 2 minute!
Kreni odmah!

FAQ

Imate dodatna pitanja?

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Odmah nam pošaljite pitanje i dobit ćete odgovor u najkraćem mogućem roku.

Cookie Consent with Real Cookie Banner